submit


India iku salah siji saka paling manéka warna negara ing donya. Iku canggih, modern, industri pimpinan sing ngarep kanggo akeh suku primitif lan mayuta-yuta wong mlarat. Agama lan basa kapisah wong. Ing kelas sistem watesan mobilitas sosial (wong kagungane kanggo paling kelas). Amarga saka disparities ing distribusi saka kasugihan, longkangan sudhut misahaké sugih sawetara saka akeh miskin. India iku salah siji saka paling manéka warna negara ing donya. Iku canggih, modern, industri pimpinan sing ngarep kanggo akeh suku primitif lan mayuta-yuta wong mlarat. Agama lan basa kapisah wong. Ing kelas sistem watesan mobilitas sosial (wong kagungane kanggo paling kelas). Amarga saka disparities ing distribusi saka kasugihan, longkangan sudhut misahaké sugih sawetara saka akeh miskin. Westerners bisa goyangake tangan, nanging, salam karo ‘namaste’ (an-mas-TAY) (manggonke tangan loro bebarengan karo tipis gandhewo) wis ngormati lan nuduhake bab kanggo Indian adat. Wong-wong goyangake tangan karo wong nalika patemon utawa ninggalake. Wong ora tutul wanita nalika patemon utawa salam. Kulon wanita uga kurban sing tangan kanggo westernized Indian wong, nanging ora biasane kanggo wong liya. Tradisional Indian wanita bisa goyangake tangan karo manca wanita nanging ora biasane karo wong-wong. India umume ngidini lengen kang dawa spasi ing antarane piyambak lan liya-liyane. Ora ngadeg cedhak kanggo India. India nilai papan pribadi. Nalika Indian eseman lan mengkono dheweke sirah sakdurunge patrap sing katon luwih kaya Western ora utawa gerakane sirahe ing tokoh, iki tegese ya. Kaki sing dianggep najis. Kaki sing suci suci kanggo wong-wong lan wanita. Pointing footwear ing wong dianggep ngenyek. India sing banget sensitif kanggo kang beckoned rudely. Tangan lan lengen waved munggah lan mudhun (Western apik-bye) tegese teka kene. Kanggo beckon, ngluwihi lengen, palm mudhun lan nggawe scratching gerakan karo driji katahan bebarengan. Tau titik karo driji siji utawa rong driji (digunakake mung karo inferiors). Titik karo uwang, kabèh tangan utawa jempol. Uwang ora digunakake kanggo titik ing atasané. Bisnis sim sing diijolke, lan India sing banget sadar saka protokol. Tansah saiki bisnis sim nalika ngenalaken. Inggris iku cocok kanggo bisnis sim. Pancasan sing banget dipengaruhi saka ndhuwur. Biasane wong siji ndadekake kabeh pancasan utama. Nyoba kanggo menehi hasil karo dhuwur-tingkat wong kasedhiya. Iku dianggep ora sopan kanggo njelomprongke menyang bisnis rembugan langsung. Takon bab mitra’ kulawarga, kapentingan, hobby, etc. sadurunge diwiwiti bisnis diskusi. Bisnis alon lan angel ing India. Dadi sopan, nanging ngengkel. Aja njaluk duka yen sampeyan marang soko ora bisa rampung. Nanging, restate penjenengan kuwat nanging karo eseman. Rencana ing sawetara kunjungan sadurunge sampeyan tekan persetujuan. Sampeyan bisa ana sugary, milky teh, kopi utawa ngombe alus. Ora nolak. Elinga yen kaca utawa tuwung bisa refilled sanalika iku wis disuntak. Dhisikan bisnis hiburan wis rampung ing restoran ing adiluhung hotels. Bisnis bisa rembugan sak jajanan. Ngidini inang kanggo miwiti bisnis ngobrol. Tau flatly nolak uleman kanggo ngarep utawa nedha bengi saka bisnis pasangan yen sampeyan ora bisa nggawe iku, kurban mlebu nalar alesan. Ing sosial kumpul garland kembang asring diselehake watara tamu kang gulu. Mbusak iku sawise sawetara menit lan nindakake iku ing tangan kanggo nuduhake andhap. Ngidini sarwa dumadi kanggo ngawula sampeyan. Tau nolak pangan, nanging ora aran kewajiban kanggo kosong piring panjenengan. Hindu sarwa dumadi sing tau mestine kanggo supaya tamu sing’ piring kosong. Yen sarwa dumadi mangan karo tangan, njamin wong sing seneng mengkono padha. Yen utensils sing ora digunakake, nggunakake tangan tengen lan page telung driji lan jempol mung. Njupuk pangan saka komunal sajian karo sendok tau driji. Nggunakake chapati utawa miskin (roti) ambruk menyang chunks cilik kanggo warta utomo munggah pangan. Sampeyan kudu males undangan karo kulawarga saka nilai iso dibandhingke. Tau ngajak wong adoh luwih sugih nedha bengi iku bisa diladeni wong-wong mau. India panggonan angel kanggo nindakake bisnis, nanging utamané angel kanggo wanita. India didominasi-lanang masyarakat. Kulon wanita uga bisa ditampa, nanging kudu netepake posisi lan judhul langsung kanggo njamin acceptance. Dicocogake saka materi nyawiji dening Jendhela ing Donya, salib-budaya latihan lan tenan consulting. Originally adhedhasar materi sing ana ing Sijine Mlaku Paling Maju seri saka buku dening

About