submit


Meh setengah saka India bocah-bocah wadon omah-omah sadurunge padha nguripake, malah sanadyan iku ilegal. Saiki, hak-hak wanita pejuang sing ngewangi wong-wong mau perang maneh Meh setengah saka India bocah-bocah wadon omah-omah sadurunge padha nguripake, malah sanadyan iku ilegal. Saiki, hak-hak wanita pejuang sing ngewangi wong-wong mau perang maneh Santa Devi Mughal iki nikah mati nalika dheweke ana sasi lawas. Dheweke sumurup sing, ing balik, dheweke bakal pindhah ing karo bojone lan wong tuwané. Ing kasunyatan kenek dheweke nalika padha diuripake munggah ing dheweke house ing Rohitha Kalan desa ing Rajasthan kang Jodhpur distrik ing scorching dina telung taun kepungkur kanggo njupuk dheweke adoh. Iku pisanan dheweke wis nyetel mata ing bojone, Sandal Ram.»Kula emosi kuat iki unfairness saka iku. Apa aku kudu pindhah bebarengan karo soko aku ora partai, utawa malah weruh? Aku ora bisa ngadhepi kang dianggep kaya bingkisan bakal ngangkat munggah dening wong aku ora care,»dheweke ngandika, ngandika ing telephone saka Jodhpur. Ing Larangan saka Anak Marriage Undhang, iku ilegal kanggo bocah-bocah wadon ing lan lanang ing omah-omah ing India. Wong-wong didakwo saka keterlibatan ngadhepi munggah kanggo rong taun ing kunjara lan dendo nganti, rupees (bab £). Nanging, tokoh saka UNICEF, UN anak agensi, nuduhake yen bocah-bocah wadon ing India padha nikah sadurunge padha nguripake. Laku umum ing deso wilayah.»Meh kabeh wong sing ngerti yen ana hukum ing panggonan marang anak pernikahan — nanging, iku isih njupuk panggonan minangka masarakat aturan lan meksa nyurung wong menyang bejat aturan iki,»ngandika Dora Giusti, anak pangayoman spesialis karo UNICEF ing New Delhi. Marriage anak bisa asil ing bocah-bocah wadon nempel metu saka sekolah, awal kehamilan, lan ibu-ibu sing gerah-dilengkapi kanggo mundhakaken anak, pejuang ngomong. Tuwane kadhangkala omah-omah mati wadon amarga padha wedi sing mengko, minangka cah enom, padha bisa duwe hubungan seksual lan nggawa kawirangan marang kulawargané. Liyane faktor meksa peer: parents sumelang yen kajaba padha tumindak, padha ora bakal bisa kanggo golek sing wadon bojone. Musuh kanggo owah-owahan entrenched.»Desa ora kaya wong kutha teka lan mulangi wong-wong sing khusus sing salah. Ganti donyane proses alon,»ngandika Kavita Srivastava, Jaipur basis wanita kang hak kang aktivis. Mughal ketemu dhéwé hemmed ing kanthi tradhisi iki. Sak wayah kawitan riko dening Ram lan kulawarga dheweke digawe alesan ora kanggo ninggalake karo wong-wong mau. Alesan terus minangka dheweke diuripake, banjur. Ram kulawarga tansaya duka. Pinituwa ing Mughal desa kang dadi peparingane nggoleki. yuta rupees ing dheweke tuwane. Karo ora cara kanggo mbayar kuwi kolosal jumlah, kulawarga dipindhah kanggo Jodhpur. Mlaku metu saka alesan kanggo pindhah menyang bojone, Mughal disebut Kriti Bharti, anak hak campaigner sing nganggo Sarthe Dateng ing Jodhpur. Bharti digawe kepala berita ing kanggo nggayuh page India pembatalan saka anak marriage. Wiwit, dheweke wis menangaké luwih annulments ing kulawarga pengadilan. Anak ahli ilmu jiwa, Bharti ngandika hukum ing marriage anak ndadekake panentu kanggo annulments, nanging sadurunge iku wis tau wis dites ing pangadilan. Dheweke describes dheweke pisanan usulan minangka»nyuduk ing peteng». Laxmi Sagrada, sing nikah mati nalika dheweke ana salah siji, ana Bharti kang cilik page. Sing kamenangan nyetel perintis legal lan marang pangarep-arep kanggo bocah-bocah wadon liyane. Ing kasus digawe iku menyang buku-buku sekolah. Nalika Sagrada iki, lan bab kanggo pindhah menyang bojone kang house ing Rajasthan, dheweke krungu sing wadon liya, sing nikah menyang kulawarga padha, wis matèni dhéwé sawise taun saka planggaran. Dheweke ora mutusaké kanggo pindhah lan hubungi Bharti. India isih wis salah siji saka paling divorce tarif ing donya. Pungkasan marriage isih kaleksanane stigma ing deso wilayah, ngendi wong wadon bakal nemokake iku banget hard kanggo nenikahan malih. Divorce uga njupuk maneh kanggo aturan ing India overburdened pengadilan lan larang banget. Kanggo pembatalan, nanging, siji mung wis kanggo mbuktekaken sing putri ana umur ing wektu marriage. Birth certificate utawa certificate sekolah bisa mbuktekaken iki. Bharti ngandika proses iki bisa njupuk antarane telung dina lan nem sasi. Ing Sangare kang cilik, Jodhpur magistrate iki simpatik, lan bojone uga nyarujuki. Marriage ana kekosongan ing April. Rong taun kepungkur, nalika dheweke ngrambah, Sagrada nikah wong saka dheweke dhewe milih.»Kriti disimpen kula saka kasangsaran. Marriage anak punika wangun lan penyalahgunaan eksploitasi anak helpless,»ngandika Sagrada. Bharti isih ing tutul karo dheweke.»Dheweke iku ratu saka dheweke ngarep. Bojone menehi dheweke dadi luwih tresno lan bab sing dheweke tansah katon kaya sumringah putri,»dheweke ngandika. Ram nglawan prastawa batal kasebut lan wis kaancam bakal punah, kanggo nyulik punika kang sungkan putri, Bharti ngandika. Sampun uga dielingake Bharti sing dheweke»kesehatan»ing risiko yen dheweke isih karo cilik. Nanging Mughal nolak kanggo dadi cowed. Dheweke ngandika dheweke wis glimpsed mangsa luwih apik lan saiki sinau kanggo dadi guru.»Kriti wis diwenehi kula urip anyar. Aku ora bisa ngenteni kanggo weruh apa iku ngemu kanggo kula, dheweke ngandika.»Iku bakal njupuk maneh saka kita bakal duwe wanted nanging bakal kelakon,»ngandika Bharti.»Kang Ram kang dadi-disebut pakurmatan wis slighted. Nanging kabeh wong bisa nindakake iku nyeret metu. Ing pungkasan, Santa Devi bakal menang amarga hukum wis ing sisih dheweke.»Sadurunge sampeyan kirim, kita’ d kaya kanggo matur nuwun kanggo gabung debat — kita lagi bungah sampeyan wis milih kanggo melu, lan kita nilai panemu lan pengalaman. Mangga milih jeneng panganggo panjenengan ing kang badhe sampeyan kaya kabeh komentar kanggo nuduhake munggah. Sampeyan mung bisa nyetel jeneng panganggo panjenengan sapisan. Mangga njaga postingan kae lan ana dening masyarakat pedoman — lan yen sampeyan titik komentar sampeyan mikir ora bakal kanggo pedoman, please nggunakake ‘Laporan’ link jejere iku supaya kita ngerti

About