Ana Warta

Mung nyekel: duit

Kita kudu dhuwit kanggo bakal bisa kanggo duwe project dipun ginakaken. Mulane, kita gentur ngumpulake sumbangan kanggo ‘Swara saka Ibu India’ wis mlaku kanggo rong minggu. Gabung kita lan mbantu kita kanggo nggawa voices saka India bocah-bocah wadon lan wanita kanggo Jerman. Tinimbang mung ngomong, sing teka ing ‘Swara saka Ibu India’. Kajaba iku, sampeyan bakal sinau malah liyane babagan edan negara ing donya lan njaluk kaweruh menyang budaya lan Agama. Imbangan antarane tradisional pola kulawarga lan poto-ditemtokake urip kanggo wanita ing India: sing paling wigati, asring ora jeksa agung bisa ngetokake, ora diwiwiti kanggo nggayuh eling saka masal, dipengini, goal kanggo iku worth onomatopia kanggo.

Kontrovèrsi iki dhaftar bisa nggedhekake

Vorunserer trip kanggo India kita takon katon kanggo kita kaya urip saka wong wadon ing India. Kita kesah kanggo nalika liwat India, tak ngerti akeh individu fates, lan digawe kita individu gambar saka wanita sing manggen ing India. Ing publishing house enom pisanan kabeh-is looking kanggo taun iki sawise ningali lan maca angka saka panganggo ing enom media. We are saiki resmi worth ningali, gedhe sing kita wis digawe iku kanggo daptar. Sadurunge kita trip kanggo India kita takon kangge kita sesambetan ing pitakonan, maneh, saben dinten gesang saka India wanita katon kaya lan carane sampeyan ngatur urip antarane emansipasi lan Tradisi. Dina iki, ing mburi kita babak trip liwat India, lan sawise akeh obrolan karo wanita beda, lan uga wong-wong, kita njaluk sak klebatan lan bisa ngomong sing ing kulawarga gedhe banget peran kanggo muter. Rama lan ibune bisa mutusaké apa lan kang sekolah girl dirawuhi, padha pass ing tradhisi kanggo anak-anake lan ngancani utawa mecat, putri ing kulawarga saka bojomu. Kene ana sing beda amba, kang gumantung ing Wilayah, pendidikan, lan status sosial saka Tuwane. Liyane unsur penting ing gesang lan India wadon, sing Agama lan Latar mburi budaya ing sambungan karo tradhisi. Surprise kanggo kita ana sing Bihl women ing deso miskin lan negara saka Madhya Pradesh, kathah liyane manteb ing ati lan liyane sawijining trek, minangka sawetara wanita ing kutha-kutha. Akeh wanita sing diatur ing kelompok kang padha ngrembug karya lan kulawarga urip lan ndhukung saben liyane. India dalan saka Madhya Pradesh, ana akeh wanita sing mbukak dhewe nyimpen grosir, utawa poto-digawe seni lan kerajinan ing cara kanggo ngedol. Urip bebarengan antarane manungsa lan Wong wadon ing Bihl kulawarga ing footing witjaksono, melu njupuk kabeh kulawarga pancasan, lan loro kontribusi kanggo kita income. Kita wis ketemu kabeh liwat negara apik lan kuwat wong, kang kita dipercaya iku, sing padha bisa ngganti India sing sih. Ing putih pantai saka Vagster ing Goa, limang wanita ing basis saben dina. Padha ngedol woh seger sing tuku ing esuk kanggo wolung ing pasar. Nganti wolung sepuluh ing esuk ing panas srengenge saka negara paling cilik saka India ing sikil, ing supaya kanggo ngedol barang-barang sing kanggo sepuluh kaping rega kanggo turis. Padha karo sing pantes saben customer, ing melon banyu, Papaya, klapa, Mango lan gedhang. Cah Lanang lan cah wadon nyedhiyani sampeyan kanggo loro pindhah menyang»Hindi-Penengah-Sekolah», sekolah bakal biaya sampeyan rupees per sekolah taun. Kuwi sepah pengecer, kayata Sina, kanggo pindhah saben dina kanggo ing pesisir munggah lan mudhun ing Paling duwe lisensi kanggo kanggo ngedol Barang lan sampeyan kudu njupuk sadurunge polisi ing Wolung. Iku wonten sing panganyang nggunakake kanggo mlebu ing»National Association saka Vendor Werna saka India»(NASVI), kanggo bakal diijini kanggo ngedol. Iki pendhaftaran ora biaya akeh, nanging mung magepokan karo dhuwur nggunakake wektu lan birokrasi gaweyan. Kanggo mangsan pedagang, melu mung telung sasi ing bisnis iki, iku banget cumbersome. Yen sampeyan ora duwe lisensi, sampeyan bakal diarahake kasar saka kothak, lan ing kasus paling awon, barang bakal sita. Ing pasar proyek ing India wis dipérang dadi rong bagean, resmi lan ora resmi pegawe pasar. Kabeh tax-kadhaptar perusahaan lan pemerintah organisasi tiba menyang wilayah page, kabeh cilik wirausaha individu kayata petani, koran vendor, laborers dina, buruh domestik, woh lan sayur-sayuran pengecer ora kudu tax Bukti. Wilayah iki ndadekke ing income sethitik kanggo buruh, nanging, saka kang ndadekake akeh saka India pegawe pasar. Sak India buruh sing dirilis sawise sinau dening pamaréntah India saka taun (sinau) ing wilayah iki. Iki rencana ngidini akèh saka kamar kanggo pasar ireng, nanging iku uga solusi prasaja kanggo Unskilled karo investasi kurang, duwe cepet lan gampang sumber income. Achim marang kita sing entuk kanggo kulawarga ing pesisir saka Goa dhuwit, iku asalé saka tetanggan Karnataka. Ing nawarake, perhiasan digawe saka baja mirah, supaya carane kowe njaluk wong-wong mau ing saben sudhut ing kene. Panjenengan income sampeyan bisa minggu kanggo ngirim ngarep. Sanalika mangsa iku liwat, dheweke dadi bali ing Karnataka, nanging ana sing entuk minangka sembrono buruh kanggo maksimum saka rupees saben dina. Ibune bisa maneh karya amarga laka njaba omah, lan dheweke rama wis pembalap becak. Sedulor papat lan telung sadulur nunggu ing ngarep, iku paling Tuwa lan mangkono bears tanggung jawab kanggo siblings. Kabeh kang jumlah menyang sekolah dhuwur riko, kanggo luwih apik mbayar proyek njaluk paling saka pemerintah. Gesang wanita sing manggen ing Megacity kaya Mumbai, punika ditondoi dening owahan cepet. Liyane lan liyane wong kumpul saka tetanggan Serikat kanggo Mumbai, kanggo karya lan urip. Saka wanita ing kutha, iku wis samesthine sing padha njaga tradhisi lan ing wektu sing padha ing kutha modern. Ing obrolan karo Gundi Adjani, Presiden Sava Sudanin Masyarakat, iku nuduhake yen iki bridge wis durung wis nempuh perang, lan carane penting karya saka organisasi non-pemerintah. Kanggo Humeri lan Cena, iku prakara mesthi sing, taun kepungkur, tuwane duwe bojomu ngangkat metu. ‘Kanggo rupees lan kg saka salaka’ iki wedding Humeri diatur. Dhuwit tak dheweke rama saka kulawarga bojone. Tradisi kepengin sing Kulawarga putri perayaan diatur. ‘Kanggo pitung dina iki ngrayakake, aku pungkasan putri, punika ngrayakake paling’, dheweke marang kita bangga. Ing wektu wedding, dheweke durung disiapake kanggo pribadi kulawarga urip karo bojone. Iku mung nalika dheweke dipindhah menyang desa bojone ing omah lan loro saka wong-wong mau padha kanggo income tanggung jawab, miwiti urip saka kulawarga. Padha wis limang anak lan padha dipindhah menyang negara.

Kanggo putri kaping wis diganti

Minangka dilatih perawat, dheweke urip karo bojone, dhokter ing kutha. Ibune punika bangga saka perkembangan saka dheweke putri lan ngarep-arep sing putu dheweke bisa golek proyek ing kutha

About